Lärarpresentation Höstterminen 2018

Elin Isberg
Hej Jag heter Elin och undervisar i commercial Jazz. Jazz är en showig dans som du bland annat kan se i musikvideor. Jag har jobbat som danslärare i 11 år men har dansat sedan jag var liten. Jag driver även en egen skönhetssalong som heter Bodycurve. När jag inte jobbar är jag hemma och bygger på vårat hus i Olsbacka med min man eller myser med mina barn.

Johanna Engdahl Nilsson
Jag började dansa när jag var 12 år gammal, och har sedan dess varit mitt största intresse. Jag har dansat allt möjligt från balett & flamenco till breakdance men det var hiphopen som först fångade mitt intresse. Jag valde inriktning dans årskurs 7-9 och fortsatte sedan med estet dans på gymnasiet. Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm för att fortsätta dansa, där jag gick 1år på Balettakademiens streetlinje. Efter det har jag fortsatt att ta klasser för att ständigt utveckla mig själv. Jag brinner för att föra min kunskap och passion vidare till eleverna. Jag har undervisat hos KFUM Borlänge Dansstudio i många, många år och jag kan fortfarande inte slita mig. På Borlänge Dansstudio undervisar jag i Feminine Vibe nivå 3 och 4 samt Hiphop nivå 4. På mina klasser kan du räkna med att få kämpa hårt och framförallt ha en rolig och energisk klass. Jag bjuder på högt tempo, svett & glädje. Ni kan förvänta er träningsvärk. Målet är att alla elever ska utvecklas att hitta sin egen styrka. Men det viktigaste är ändå att ha roligt, våga ge järnet och såklart dansa, dansa, DANSA!

 

Irina Basova
Jag studerade på balett skolan i Ryssland ( St.Petersburg ) , efter det gick jag utbildningen dansterapi, dans programmet på Internationellt Idrott Universitet ( ST Petersburg ) .Jag var anställt på Kannon dans company , 2004-2005 då jobbade jag internationellt i Tyskland , Frankrike , Sverige. “Mina klasser i förberedande balett och balett innehåller en mix av olika stilar men grundar sig främst på den ryska skolans Vaganova-teknik. Under mina lektioner vill jag, genom att lägga starkt fokus på musikalitet och uttryck, ge mina elever teknik, styrka och smidighet.” På lägre nivåer fokuserar jag undervisningen på kroppens placering och förståelsen av elementära rörelser och steg. Viktigt är också vid det konstnärliga uttrycket i dansen och att du ska känna att du verkligen dansar. På högre nivåer använder vi och fördjupar tidigare kunskaper. Jag tar in en friare tolkning av balettens grunder i form av koreografiska inslag och personlig stil på klasserna.” Jag brinner för att ständigt lära sig mer om kroppen och utveckla teknikträning. Jag älskar att sprida glädje och inspirera andra till att vilja utvecklas och lära sig mer. –”Det ska vara kul att dansa och träna!

 

Victoria Nordgren
”Hejsan! Det är jag som är Victoria och undervisar i Hiphop/Street och Feminine Vibe. Jag är 32 år gammal, har flera dansutbildningar i bagaget och har undervisat i 14 år på olika dansstudios och gymnasium runtom i Dalarna. Jag har dansat allt från balett till folkdans men hjärtat slår extra hårt för kommersiell hiphop och feminine vibe. På mina klasser vill jag på ett lekfullt sätt locka fram och utveckla varje elevs personliga stil och groove. Jag hoppas också öka elevens förståelse för rytmik och musikalitet genom medryckande och utmanande koreografier. Kom och groova loss till skön musik i glada dansares sällskap!”

 

Catrin “Cattis” Persson

Cattis!   Jag undervisar i Modern och nutida dans och är utbildad danspedagog på DOCH i Stockholm. Jag älskar mitt jobb! Dans för mig handlar om kreativitet, hård träning, och en massa glädje och gemenskap! Kom och dansa tillsammans med mig

Modernt eller Modern och nutida dans som det egentligen heter är en dansform som är experimentell och den främjar kreativiteten och uttrycksförmågan samtidigt som den bygger upp styrka, kroppskontroll och smidighet.

Klasserna innehåller grundlig uppvärmning, teknikträning och danskombinationer.
I Modern dans så strävar vi efter ett ”flöde” och en ”tyngd” i rörelserna. Vi arbetar med golvkontakt, tyngd och söker ett flöde i rörelserna.Vi lägger stor vikt på tekniken och att få upp medvetenheten om sin kropp. Den moderna och nutida dansen är inte bunden till någon särskild musikstil.
Det är en krävande men rolig och spännande dansstil, kom och dansa

 

Elizabeth “Liz” Örtlund

En glad och sprallig tjej som älskar dans.
Jag började dansa år 2002 och föll för dansglädjen direkt. Jag har sedan dess dansat och instruerat en rad olika dansstilar och dansar även nu som elev på Dansstudion.
Dansen ger sådan fokus, glädje, träning och lycka och jag älskar utmaningarna mer och mer för varje termin.
Dansen är en del av mig och skulle aldrig klara mig utan den. En av anledningarna till att jag älskar att undervisa dans är för att jag vill dela denna glädje med andra. Det finns inte mycket som slår känslan efter ett härligt danspass.

 

Evelina Clarin
Evelina Clarin, 19 år gammal och har undervisat på dansstudion sedan hösten 2016, jag har även tagit studenten från det estetiska programmet med inriktning dans. Jag undervisar i både disco och Commercial jazz. Disco är en fartfylld dansstil och på mina lektioner fokuserar vi på att bli starka tillsammans och framförallt att ha kul. Commercial jazz är en showig dansstil där vi oftast jobbar med att skapa häftiga koreografier som både dansare och publik tycker är roligt!

 

Felicia Hedin
Jag har dansat sedan hösten 2012 och jag tog studenten från det estetiska programmet inriktning dans i Falun våren 2018. Jag undervisar i show/ commercial jazz 7-9 år och 10-13 år. På mina lektioner kan man förvänta sig mycket show där vi även lär oss grunderna i jazzdansen. Här lär vi oss en koreografi som bygger på jazzens grunder och där vi är ute efter att showa och underhålla. Vi gör allt från fartfyllda koreografier till lite lugnare, beroende på gruppens önskemål och nivå. Vi jobbar även mycket med styrka och att samarbeta i grupp.

 

Mikaela Rosales Dahlström
Mitt namn är Mikaela Rosales Dahlström och jag är 19 år. Att skapa dansglädje och få se era barn utvecklas är det jag brinner för. Jag började dansa redan när jag fyllde 6 år och har aldrig slutat. Det viktiga är att alltid variera, prova nytt och utforska dans för att man aldrig ska tappa intresset. Den dansstil jag brinner för och har dansat i flera år är streetdance/hiphop. Jag har dessutom tävlat i den dansstilen. I nuläget prioriterar jag framförallt att sprida energi och lära ut till barnen på ett sätt som dem utvecklas mest på. Hoppas vi ses!

Emma Fontana
Jag heter Emma Fontana och undervisar i hiphop streetdance. Jag är 19 år och har dansat sedan jag var 6 år på alla stilar man kan tänka sig. Jag älskar att dansa, då man får in så många delar under en lektion: träning, gemenskap, koordination, man får uttrycka sig med musiken, utvecklas som person och inom dansen. Därför är en av det bästa sakerna som finns att få möjlighet att undervisa i dans, att få chansen att inspirera och bli inspirerad av eleverna. För under våra lektioner handlar det mycket om att ge och ta. Både positivitet och glädje finns inom våra danssalar och jag hoppas att vi syns där i höst då vi får dela med oss av allt! Kram

Under lektionerna;
Under våra lektioner får man allt vad man behöver för att utveckla sig inom dans! Vårt fokus ligger främst på att man alltid ska ha kul. Dans är ett sätt man uttrycker sig på, därför finns inga rätt eller fel. Barnen möts även av roliga uppvärmningar och övningar som kan handla om att bygga upp vi-känslan istället för jag-känslan dessutom tillits övningar och självklart mycket dans. Vi vill utmana barnen till att utvecklas på deras bästa sätt. Så fort de kliver in i våra danssalar finns det ingen som dömer, utan tvärtom där beundrar och hyllar vi varandra.

Vad är streetdance:hiphop:
Streetdance och Hiphop är ett namn för flera hiphoprelaterade dansstilar, däribland, locking och popping, waacking, new style m.m. Dansstilen utvecklas ständigt tillsammans med hiphopmusikens utveckling. Den är väldigt personlig, och det betyder att man har en frihet att komma upp med steg och forma dom efter sig. En rolig och utvecklade dansstil som passar dig perfekt om du gillar att dansa ”tyngre” med mycket gung.

 

Malin Johansson
Malin Johansson heter jag, blir 18 år till hösten. Jag har dansat i princip hela mitt liv och alla möjliga olika stilar. Jag undervisar disco och är även hjälplärare till jazz. Disco är en glad dansstil med mycket fart och power. Mina klasser består till stor del av gemenskap och glädje. För mig är det viktigt att det alltid ska vara roligt för barnen att komma till dansträningen!

 

Elina Sjöberg
Hej! Jag heter Elina Sjöberg och är 18 år. Jag har dansat sen jag var 7 år gammal, och jag har varit danslärare i 3 år nu. Jag undervisar i danslek, barndans och show/disco/jazz. På lektionerna lär eleverna sig grunden till dans och varje termin utvecklas alla på sitt eget sätt och jag som lärare ser hur roligt dom har det och sprider glädje.

Tova Eriksson                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Hej jag heter Tova och undervisar i barnbalett. Har själv dansat balett i flera år och går nu andra året på estetiska programmet inriktning dans. Hos mig får man lära sig de absoluta grunderna i balett på ett lekfullt sätt, för mig är det viktigt att alla har kul och att man samtidigt lär sig ett och annat. Mitt mål när terminen är slut är att danserna ska ha ett fint budskap.

 

Linda Romlin
Jag heter Linda Romlin och bor i Borlänge med min man och våra två barn. Jag började dansa på studion som 11 åring och har undervisat på dansstudion i 17 år i flera olika stilar. Nu undervisar jag i cheerdance som är precis som det låter, en blandning mellan cheerleading och dans. Vi övar på olika danskombinationer, gymnastik och akrobatik. På lektionen inleder vi med en uppvärmningsdans och stretch för att sedan bygga och öva på en koreografi.Vi övar även grundövningar i gymnastik och bygger pyramider. När jag inte dansar så arbetar jag som lärare och gymnastikledare samt tränar styrketräning.

 

Sara Johansson

Borlänge KFUM
Telefon: 0243-21 11 20
Adress: Masergatan 18, 784 40 Borlänge
bo.nyman@kfum.se