Lärarpresentation Vårterminen 2020

Irina Basova. Jag studerade på balett skolan i Ryssland ( St.Petersburg ) , efter det gick jag utbildningen dansterapi, dans programmet på Internationellt Idrott Universitet ( ST Petersburg ) .Jag var anställt på Kannon dans company , 2004-2005 då jobbade jag internationellt i Tyskland , Frankrike , Sverige. “Mina klasser i förberedande balett och balett innehåller en mix av olika stilar men grundar sig främst på den ryska skolans Vaganova-teknik. Under mina lektioner vill jag, genom att lägga starkt fokus på musikalitet och uttryck, ge mina elever teknik, styrka och smidighet.” På lägre nivåer fokuserar jag undervisningen på kroppens placering och förståelsen av elementära rörelser och steg. Viktigt är också vid det konstnärliga uttrycket i dansen och att du ska känna att du verkligen dansar. På högre nivåer använder vi och fördjupar tidigare kunskaper. Jag tar in en friare tolkning av balettens grunder i form av koreografiska inslag och personlig stil på klasserna.” Jag brinner för att ständigt lära sig mer om kroppen och utveckla teknikträning. Jag älskar att sprida glädje och inspirera andra till att vilja utvecklas och lära sig mer. –”Det ska vara kul att dansa och träna!

 

Elizabeth “Liz” Örtlund är en glad och sprallig tjej som älskar dans.
Jag började dansa år 2002 och föll för dansglädjen direkt. Jag har sedan dess dansat och instruerat en rad olika dansstilar och dansar även nu som elev på Dansstudion.
Dansen ger sådan fokus, glädje, träning och lycka och jag älskar utmaningarna mer och mer för varje termin.
Dansen är en del av mig och skulle aldrig klara mig utan den. En av anledningarna till att jag älskar att undervisa dans är för att jag vill dela denna glädje med andra. Det finns inte mycket som slår känslan efter ett härligt danspass.

 

Jag heter Linnéa Hult och är 25 år gammal. Jag bor just nu i Stockholm och jobbar som professionell dansare. Jag började dansa när jag var 10 år, på Dala dansstudio i Borlänge. Sedan började jag tävlings dansa i hiphop vid 11 års ålder. Jag utbildade mig på Balettakademien i Stockholm och nu har jag precis kommit hem från en tre månaders dansresa i Los Angeles och jag är otroligt glad över att få komma tillbaka till skolan där allt började. Jag ser fram emot att träffa alla unga dansare i Borlänge igen! Jag kommer undervisa i Feminine vibe och Hiphop varje söndag. Vi kommer utmana oss själva till att våga mer, ta plats och ha riktigt kul! Ser så fram emot att träffa er!

 Jag heter Felicia Hedin och är en 20 åring från Säter. Jag undervisar i show/ commercial jazz 10-13 år nivå 2 och commercial jazz t/v+ungdom nivå 1. Jag själv har dansat sedan 2012 och våren 2018 tog jag studenten från estetiska programmet inrikting dans i Falun. Att undervisa är det bästa jag vet och jag tycker att det är så otroligt kul att se eleverna utvecklas! På mina lektioner så får man lära sig grunderna från jazzen samt att man får showa ordentligt. Mina koreografier skiljer sig från varje termin och därför blir det en väldigt bra blandning av både fartfyllda och lugnare koreografier, allt efter nivå och gruppens egna önskemål. På lektionerna jobbar vi med teknikträning som vi sedan lägger in i dansen följt av styrka och sedan ansluter vi med en koreografi och stretch. Vi jobbar mycket på att samarbeta tillsammans för att stärka gruppen. Mina lektioner är sällan lugna utan här är det fullt ös hela terminen fram till föreställning!

 

 

Mitt namn är Malin Johansson och jag undervisar hiphop/street i flera olika åldrar. Min ambition är att det ska vara roligt att komma till danssalen och dansa med mig samt alla härliga elever. Jag har dansat i mängder av år och har alltid haft hiphopen närmast hjärtat. Det viktigaste för mig är att man ska känna en utveckling när man lämnar danssalen, både inom dansen, men också som personer. Vi bildar en härlig gemenskap tillsammans och gör det vi alla är där för, DANSAR!

 

Mitt namn är Clara Olérs och jag är 18 år gammal. Jag har hållit på med dans sen jag va 5 år och har dansat de flesta stilarna. Det började med att jag provade på med en kompis och slutade helt med att jag fastnade för det och har aldrig slutat dansat sen dess. Jag undervisar,samt är hjälplärare, i hiphop och ska även nu till hösten få undervisa feminin ungdom, feminin t/v nivå 1 och 2, vilket ska bli hur spännande som helst. När man kommer till mina lektioner vill jag att man ska känna glädje, trivsel och att man kan utvecklas som individ samt som grupp. För mig är de viktigaste att man ska ha det KUL, så nu hoppas jag att vi ses till hösten!

Hej! Jag heter Elina Sjöberg och är 19 år. Jag har dansat sen jag var 7 år gammal, och jag har varit danslärare i 4 år nu. Jag undervisar i disco/commercialjazz 7-13 år. På lektionerna lär eleverna sig både disco och jazz dans och varje termin utvecklas alla på sitt eget sätt och jag som lärare ser hur roligt dom har det och sprider glädje.

 

Hej! Det är jag som är Thea Back. Jag är 17 år och undervisar balett för 7-9 åringar. I högstadiet hade jag dansprofil och har nu fortsatt dansa i skolan på det estetiska gymnasieprogrammet. Jag har dansat allt från hiphop till balett sen jag var 9 år och kan inte välja vad jag helst dansar. Mitt hjärta klappar helt enkelt för dansen, vilket jag vill förmedla och dela med mig av till mina elever. På mina klasser tränar vi teknik, flexibilitet och koreografi. Jag vill att alla som tar mina klasser ska få prova på hur det är att vara en riktig ballerina! Balett och dans i övrigt ska vara kul och det lägger jag stort fokus på när jag planerar mina lektioner. Kom och dansa med mig och prova på att vara en riktig ballerina!

 

Hejsan, Jag heter Maja Ekervik Eriksson och är 18 år gammal, Jag har dansat sen jag var 6 år gammal och har älskat att Dansa ända sen dess. Jag har testat på flera olika stilar men det jag föll för var hiphop, det var en stil som passade mig bra och som jag framförallt tyckte var roligast. I år undervisar jag 7-9 nivå ett och nivå två i hiphop, Mina lektioner kommer handla mycket om att ha roligt men framförallt fokusera sig mer in på stilen hiphop, och så hoppas jag på en bra termin och att vi ses.

 

Hej! Marija Vukovic heter jag och jag är 16 år gammal. Jag har dansat sedan ungefär 6 år tillbaka och dans är idag bland det bästa jag vet. Både när det gäller att dansa själv såsom att undervisa. Vilket jag började med för ungefär 1 år sedan. Jag undervisar i några utav barngrupperna där jag både är hjälpledare såsom danslärare. Ni hittar mig bland danslek, barndans och även show/street/jazz. På mina lektioner jobbar jag ständigt emot att sprida dansglädjen som KFUM dansstudio är känd för. Samtidigt som det är viktigt för mig att barnen ska känna sig trygga under dansklasserna men på samma gång pushas mot en utveckling dans mässigt. På mina lektioner prioriteras det även att barnen ska ha det så roligt som möjligt samtidigt som de naturligtvis får lära sig dansens absoluta grunder tillsammans med dansrelaterade lekar. Koordination, rytmik, samarbetsvilja, träning och framförallt glädje är vad barnen får utav att ta del av mina lektioner. Mitt mål är att barnen ska längta till danslektionen och se det som höjdpunkten på veckan.

 

Hej! Jag heter Tone Lindblom Hedberg och har dansat på KFUM Borlänge Dansstudio sedan jag var 3år, jag har jobbat på studion i lite över 3 år.
I mina grupper fokuserar vi mestadels på att lära oss dansens grunder, tålamod, samarbete och såklart att ha kul!
Denna termin kommer mina grupper även få känna på lite olika genrer inom dans så som streetdance och hiphop. Hoppas vi ses i vår !

Hej, jag heter Tuva Trum och är 17 år. Jag är lärare till disco/commercialjazz 7-9 nivå 1 och 2 på Söndagar . Jag har även en hiphop nivå 1 7-9 års grupp på söndagar . Jag tycker det är jätte kul att vara lärare för att se hur eleverna utvecklas. För mig är det viktigt att eleverna har det kul och känner sig trygga och även att de lär sig att samarbeta med varandra. Jag har själv dansat sen jag var 5 år och det har sedan dess varit mitt stora intresse och jag älskar det. Jag har nästan testat alla dansstilar men jag fastnade mest för morden, jazz och Femenine vibe. Jag går just nu mitt andra år på estetiska programmet med inriktningen dans i Falun.  Hoppas vi ses!

Hej! Jag heter Malin Hjorth och är 16år gammal. Jag har dansat sen jag var liten och dansen har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag jobbar som lärare på dansstudion för att kunna föra vidare och dela med mig av min kärlek till dans.  Och jag går nu estetiska programmet med dans inriktning i Falun. Började som hjälplärare för ett år sedan och är nu lärare i barnbalett grupperna och hjälplärare i 7-9 års grupperna.

Hej! Jag heter Alice Svedjetun och är 17år. Jag har dansat så länge jag kan minnas, och det har alltid varit mitt största intresse. Jag har provat på alla möjliga dansstilar men har speciellt fastnat för Jazz och Feminine vibe. Jag är hjälplärare i några av Barndans grupperna tillsammans med några andra. För mig är det viktigt att alla barn ska känna sig trygga på lektionerna och ha kul samtidigt som dom får lära sig allt mellan dans till hur man behandlar varandra. Hoppas vi ses!

Hej, jag heter Maja Lundberg och är 17 år. Det här mitt första år som hjälplärare för Disco/Commercial Jazz 7-9 nivå 1 och 2 på söndagar. Jag ser fram emot att se eleverna utvecklas både som individer och inom dansen under terminen. Jag har själv dansat sedan jag var 8 år och sedan dess har det varit mitt största intresse. Dans är det bästa jag vet och jag har testat dom flesta dansstilarna och fastnade tillslut för jazz, modern, feminin vibe och street. Jag går nu första året på den estetiska linjen med inriktning dans i Falun. Hoppas vi ses.

Hejsan! Mitt namn är Moa Pihkakoski och jag är 17 år gammal. Jag har dansat sen jag var 7 år och det är jätte roligt att idag få vara med som hjälplärare i grupperna Show/ Commercialjazz 7-9 år nivå 1 & 2 och 10-13 år nivå 1. Det är fantastiskt att få se elevernas utveckling och glädje för dansen! För mig är det viktigt att barnen ska ha kul och att de ska känna sig trygga. Hoppas att vi ses!”

Hej hej! Max Pihkakoski heter jag och är hjälpledare i hiphop 7-9 år nivå 1 och 2. Jag har varit hjälpledare på dansstudion i en termin och denna termin som kommer så kommer jag även vara hjälpledare i hiphop 10-13 år nivå 1. Jag har dansat sen jag var 7 år gammal och jag har dansat många olika stilar och kan inte välja vilken stil jag tycker om mest. Jag tycker det är jättekul att vara hjälpledare för att man får se hur barnen utvecklas och hur de växer inom dansen!

 

 

Borlänge KFUM
Kansli Telefon: 076-706 01 10
Adress: Masergatan 18, 784 40 Borlänge
ekonomi.borlange@kfum.se

Dansstudion Telefon 076-847 33 20
dansstudion@kfum.se

styrelsen.kfumborlange@kfum.se
Ordförande: nanok.stagnell@kfum.se

KFUM Hallen Telefon 076-706 00 04
kfumhallen.borlange@kfum.se